XCP-ng Windows PV Drivers 8.2.2


  • Admin

    Okay I'll try again to test to see if I can reproduce, but last time I did it worked well. Are you using the Win 10 template?



  • Yes. When I created the VM, I chose the Win 10 64-bit template.

    Are there separate drivers? One from the Win update repo and then this one?


  • Admin

    Don't use both! From Windows updates, they are Citrix drivers. They can enter in conflict with ours. Despite the code is the same, the signature is not and they probably can compete each other.



  • Well then that is the problem. The "Get Windows Update" is defaulted to "On" I think. I didn't know they essentially do similar things.

    I need to create a new VM then and make sure I turn off that feature before booting the Win 10 image. Then I can install your set.


  • Admin

    It's not defaulted on "on", except if it's a custom template. If you chose to have Windows update driver, then don't install PV drivers manually.


  • Admin

    I did a test on my side: works well with our driver package:

    win10.png



  • Mine shows "Allow Windows update" or something similar and I didn't enable that.

    I know I used a template. I'll remove and recreate the VM and see if it defaults the Win update setting.

    I appreciate you checking. Good to know it's working. I just need to see why Windows update pulled it in.

    Is there any difference between the two or is it same things with different names?


  • Admin

    Yes, just leave "Windows Update tools" disabled, that's it 🙂



  • Thanks Olivier. Loving the lab I setup so far. Really impressed with the entire infrastructure you guys have managed to put together.



  • @olivierlambert So I just created a new Win 10 VM and made sure to use the template. I created this VM in the XCP-NG XenCenter. I then went into XOA and "Windows Update Tools" is checked to the on position by default.

    This is what the problem I had earlier was. The VM defaults to grabbing the guest tools from the WU server. So if you boot up the 1st time with this configuration, it will grab the Citrix tools 1st and you can't install the community tools.


Log in to reply