Citrix Hypervisor 8.1 Snapshot / Backup problem



  • I have updated Hypervisor to version 8.1. When making a snapshot with Xen-Orchestra (or backup) I have the following error:

    vm.snapshot
    {
      "id": "52c6fa55-04ca-e49b-b062-49672cd22d42"
    }
    {
      "code": "MESSAGE_REMOVED",
      "params": [],
      "call": {
        "method": "Async.VM.snapshot_with_quiesce",
        "params": [
          "OpaqueRef:31132347-1336-48cf-95b4-1409c888af86",
          "VM052 [Quorum Alpha]_2020-01-13T08:47:42.746Z"
        ]
      },
      "message": "MESSAGE_REMOVED()",
      "name": "XapiError",
      "stack": "XapiError: MESSAGE_REMOVED()
        at Function.wrap (/opt/xen-orchestra/packages/xen-api/src/_XapiError.js:16:12)
        at _httpRequestPlus.default.post.readAll.then.text (/opt/xen-orchestra/packages/xen-api/src/transports/json-rpc.js:35:27)
        at tryCatcher (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/util.js:16:23)
        at Promise._settlePromiseFromHandler (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/promise.js:547:31)
        at Promise._settlePromise (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/promise.js:604:18)
        at Promise._settlePromise0 (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/promise.js:649:10)
        at Promise._settlePromises (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/promise.js:729:18)
        at _drainQueueStep (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/async.js:93:12)
        at _drainQueue (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/async.js:86:9)
        at Async._drainQueues (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/async.js:102:5)
        at Immediate.Async.drainQueues (/opt/xen-orchestra/node_modules/bluebird/js/release/async.js:15:14)
        at runCallback (timers.js:810:20)
        at tryOnImmediate (timers.js:768:5)
        at processImmediate [as _immediateCallback] (timers.js:745:5)"
    } 
    
    
    

    Citrix removed something from xapi? Snapshots with memory works OK. I'm using Xen-Orchestra 5.54.0 from sources (compiled today for tests).


  • XCP-ng Team



  • @olivierlambert said in Citrix Hypervisor 8.1 Snapshot / Backup problem:

    Hi,

    See https://github.com/vatesfr/xen-orchestra/issues/4735

    Has this issue been resolved yet? I am still seeing this issue. Should an update to Xen Orchestra work for this?


  • XCP-ng Team

    It is, since a while (as you can see it's noted as "closed"). Get your XOA up to date or get latest master commit from the sources.



  • @olivierlambert Will do! Just having that error of

    • UUID: 4ba05ecc-6369-6e90-2858-bc448634ec95
    • Start time: Saturday, April 18th 2020, 10:26:39 am
    • End time: Saturday, April 18th 2020, 10:26:39 am
    • Duration: a few seconds
    • Error: MESSAGE_REMOVED()


  • @dbeato Update on this. Basically I needed to run the Updates on the XCP-ng hosts even though they were on 8.1 and upgraded 5 packages. Once I did that since I had an Updated XOA system, then I reboot the servers and XOA and now backups are running!


Log in to reply
 

XCP-ng Pro Support

XCP-ng Pro Support